Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies!

Επίλεξε «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερες πληροφορίες»

Αποδοχή
0
StartUPper Awards 2017

Pokemon Go: Πως η εικονική πραγματικότητα γίνεται viral fitness της καθημερινότητάς μας

Ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός οπαδός των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το νέο mobile game που έχει ξεσηκώσει πολλούς gamers, το Pokemon Go.

Είναι η εφαρμογή που έχει καταφέρει να σηκώσει, από τον “καναπέ” ή τη “καρέκλα’, χιλιάδες gamers για να ψάξουν Pokemon σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος. Χιλιάδες είναι ήδη οι χρήστες που ποστάρουν καθημερινά στα social media τα χιλιόμετρα που διανύουν στην αναζήτησή τους για Pokemon. Το παιχνίδι από μόνο του απαιτεί να περπατήσεις και να τρέξεις όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης εφαρμογής, αφού σε αντίθεση με άλλα fitness apps,το Pokemon Go είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε η σωματική άσκηση να γίνεται διασκέδαση,καθώς προσφέρει στους χρήστες ανταμοιβές στα πλαίσια του παιχνιδιού, αντί να τους πιέζει να ασκηθούν. 


Έτσι το Pokemon Go έχει γίνει το πιο διασκεδαστικό fitness εργαλείο, γιατί:


Σε ασκεί χωρίς να το καταλαβαίνεις.


Μέχρι τώρα οι gamers ήταν καθηλωμένοι σε μια οθόνη. Με το παιχνίδι αυτό, από τον εικονικό κόσμο αλληλεπιδρούμε στο πραγματικό και μάλιστα ασκούμαστε! Τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί δείχνουν ότι το υπάρχει κατακόρυφη αύξηση της σωματικής άσκησης. Η εφαρμογή μάλιστα δεν σε αφήνει να τεμπελιάσεις κάνοντας χρήση οποιουδήποτε τροχοφόρου αφού καταλαβαίνει αν "τρέχεις" πάνω από 5-10 Km/h


Μάλιστα η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς ανακοίνωσε την ικανοποίησή της γιατί οι gamers του παιχνιδιού βαδίζουν περισσότερο στην καθημερινότητά τους και πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει την αρχή για άσκηση όπως η ποδηλασία και το κολύμπι..


Προσφέρει καλύτερη ψυχική υγεία


Το παιχνίδι εκτός από τη σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει άμεσα και την ψυχική σου υγεία, εφόσον σε ωθεί, να βγεις από το σπίτι,  να κυκλοφορείς ανάμεσα στο κόσμο και να συναναστραφείς μαζί με άλλους χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη διάθεση και η κοινωνικοποίηση, που σημαίνει μείωση του φαινόμενου της κατάθλιψης.


Όσο περισσότερο περπατάς, τόσο πιο πολύ κερδίζεις!

Γράψου στο Newsletter μας

Επικοινωνία

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Credit Cards