Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies!

Επίλεξε «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερες πληροφορίες»

Αποδοχή
0
StartUPper Awards 2017

Είμαστε πραγματικά υγιείς;

Είμαστε πραγματικά υγιείς ή απλά δεν ασθενούμε;

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που αφορά το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μας, και αποτελεί ένα ζήτημα που αξίζει να εξερευνήσουμε.

 

Ποιος είναι ο ορισμός της Υγείας;


υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Ορισμός Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την υγεία.


Η Υγεία στον 21ο αιώνα, μήπως εξελισσόμαστε στη λάθος κατεύθυνση;


 Σήμερα υπάρχουν περισσότερες ιατρικές εγκαταστάσεις και φαρμακευτικές εταιρίες από ότι στον παρελθόν, ο αριθμός των οποίων συνεχίζει και αυξάνεται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε πιο υγιείς. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν προκύψει πολλοί παράγοντες  οι οποίοι κάνουν τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την υγεία λιγότερο ρεαλιστικό. 


Μερικοί από αυτούς είναι:


•    Το fast food έχει μπει στην καθημερινή  διατροφή μας και στα ράφια των super market κυριαρχούν επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία περιέχουν πολλά συντηρητικά.
•    Το ψυχολογικό στρες μας έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό,
•    Με τη ρύπανση του πλανήτη μας, η έκθεση σε τοξικά στοιχεία (βαρέα μέταλλα) μας επηρεάζει καθημερινά σε μεγάλο βαθμό.
•    Για λόγους ασφαλείας, η γεωργία κυριαρχείται πλέον από χημικούς τροφίμων και επιστήμονες, και τα χιλιάδες χημικά που χρησιμοποιούν μπορεί να έχουν

     σοβαρές επιπτώσεις σε βάθος χρόνου.
•    Έχουμε αποποιηθεί πλήρως την προσωπική την ευθύνη της υγεία μας, χωρίς να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στις επόμενες γενιές.


Η παραπάνω λίστα είναι ένα μικρό δείγμα που καθιστά τις έννοιες της υγείας και της πρόληψης εντελώς ουτοπικές για τη σημερινή κοινωνία. Ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα!

 

Πότε είναι κάποιος υγιής και πότε ξεκινάει να νοσεί;


Θα πρέπει να αναλογιστούμε πότε σταματάμε να είμαστε υγιείς και πότε αρχίσουμε να νοσούμε. Στο πλαίσιο της υγείας, δεν μπορούμε να περάσουμε απευθείας από μια υγιή κατάσταση σε μια νοσηρή. Μια νοσηρή κατάσταση είναι μια σύνθετη μεταβολική διαταραχή που εμφανίζεται συνήθως σε ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα πριν από την ανίχνευση της και δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε γίνεται αυτή η μετάβαση.


Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν χρόνια ή δεκαετίες πριν εμφανιστεί και εκδηλωθεί. Αυτό περιλαμβάνει και τη γενετική προδιάθεση. Ουσιαστικά περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας θεωρώντας ότι είμαστε υγιείς χωρίς αυτό να είναι απόλυτα ακριβές. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν  αν είμαστε ή απλά πιστεύουμε ότι είμαστε υγιείς.  

 

Το πρότυπο της υγείας


Το πρότυπο της υγείας ξεπερνάει την «πρόληψη» και εστιάζει στην βέλτιστη υγεία. Προχωράει ακόμα περισσότερο από την γνώμη ότι η πρόληψη αξίζει τα πάντα εφόσον μπορεί να μας θεραπεύσει. Φυσικά, αυτή είναι μια αλήθεια που είναι ακόμη πιο επίκαιρη σήμερα.


Μια υγιεινή νοοτροπία


Η βασική νοοτροπία του πρότυπου της υγείας είναι ότι πρέπει να έχουμε την προσωπική ευθύνη για την υγεία μας. Δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι ο γιατρός μας, καθώς δεν θα μπορεί να μας βοηθήσει αν δεν αναλάβουμε την ευθύνη για τις ενέργειές μας, τον τρόπο ζωής μας δηλαδή.


Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν:


•    Να σταματήσουμε να δικαιολογούμε την κατανάλωση fast foods και  επεξεργασμένων τροφίμων
•    Να σταματήσουμε να ζούμε μια καθιστική ζωή
•    Να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε φάρμακα που επηρεάζουν την ψυχολογία μας, χωρίς να μας τα έχει συστήσει κάποιος γιατρός για ένα συγκεκριμένο

     θέμα και αλλάζουν την ψυχοσύνθεσή μας (είμαστε πραγματικά τόσο δυστυχισμένοι;)
•    Να σταματήσουμε ή να περιορίσουμε την κατανάλωση αλκοόλ
•    Να σταματήσουμε το κάπνισμα
•    Να αναγνωρίσουμε ότι βιώνουμε πίεση και να την περιορίσουμε  


Μια εξατομικευμένη προσέγγιση


Η κύρια προσέγγιση στο πρότυπο της υγείας είναι ότι αντιμετωπίζουμε το κάθε άτομο ως μια προσωποποιημένη μονάδα. Όπως είναι γνωστό, ο καθένας μας είναι μοναδικός και το ίδιο ισχύει και για τις διατροφικές μας ανάγκες. Με βάση αυτό λοιπόν δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλοι τις ίδιες μεθόδους πρόληψης και  βελτίωσης της υγείας μας.


Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει:


•    Υγιεινή διατροφή
•    Αποτοξίνωση του οργανισμού 
•    Διαχείριση του stress


Η προσέγγισή μας πρέπει να είναι μια συνειδητή προσπάθεια για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να μας γίνει έμμονη ιδέα. Ας είμαστε υπομονετικοί, διότι οι κακές συνήθειες δεν εξαλείφονται μονομιάς!


Υπάρχει μια απλή ανάλυση για την βέλτιστη προσωποποιημένη διατροφή;


Το Τεστ Βιολογικού Ιστού Μαλλιών αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσεις να ενημερωθείς για τις ελλείψεις και τα πλεονάσματα των απαραίτητων, για τις λειτουργίες του οργανισμού σου, ιχνοστοιχείων.  Θα μάθεις ποια είναι η έκθεσή σου στα τοξικά βαρέα μέταλλα και τι επιπτώσεις έχει αυτό για την υγεία σου. Επιπλέον με το Τεστ Βιολογικού Ιστού θα ανακαλύψεις ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες. 


Θα πάρεις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό σου, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Να είσαι δηλαδή και όχι απλά να ‘’φαίνεσαι’’  υγιής!

Γράψου στο Newsletter μας

Επικοινωνία

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Credit Cards