Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies!

Επίλεξε «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερες πληροφορίες»

Αποδοχή
0
StartUPper Awards 2017

Η έλλειψη σιδήρου και η πιθανή σχέση της με τη τριχόπτωση

Είναι πιθανό ένα ποσοστό περιπτώσεων απώλειας μαλλιών,να οφείλεται σε διατροφικούς παράγοντες…και ειδκά στην έλλειψη σιδήρου!

Μετά από σειρά μακρόχρονων ερευνών με αντικείμενο την τριχόπτωση, μια έρευνα της Κλινικής Κλήβελαντ υποστηρίζει ότι εκτός από κληρονομικούς, ψυχολογικούς και άλλους παράγοντες, η έλλειψη σιδήρου πιθανά να σχετίζεται με τη τριχόπτωση.


Η έρευνα αυτή μελέτησε επί 4 δεκαετίες τόσο άνδρες όσο και γυναίκες πού είχαν τριχόπτωση, τονίζοντας ότι όσοι είχαν χαμηλά αποθέματα σε σίδηρο είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα τριχόπτωσης, ακόμα και σε περιπτώσεις που η έλλειψη σιδήρου δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλεί αναιμία.


Εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η έλλειψη σιδήρου, είναι μια συχνή διατροφική ανεπάρκεια παγκόσμια. Η έλλειψη του, σχετίζεται με καθυστέρηση της ανάπτυξης, διαταραχές της συμπεριφοράς, μειωμένες πνευματικές ικανότητες και μειωμένη άμυνα του οργανισμού στις διάφορες λοιμώξεις. Στις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση οι συχνότερες αιτίες αναιμίας λόγω έλλειψης σιδήρου, είναι η απώλεια αίματος λόγω της περιόδου και η εγκυμοσύνη.


Αν και όλες οι μελέτες δεν είναι ταυτόσημες στη στενή σχέση μεταξύ της έλλειψης σιδήρου και της τριχόπτωσης, η χορήγηση σιδήρου κατά τη διάρκεια της θεραπείας της τριχόπτωσης, δίνει καλύτερα αποτελέσματα.


Ο μηχανισμός με τον οποίο δρα ο σίδηρος για την απώλεια των μαλλιών είναι άγνωστη. Το ίδιο και το αν η έλλειψη σιδήρου απλά επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα απώλεια μαλλιών, καθώς για τη τριχόπτωση συμμετέχει ένας μόνο παράγοντας

 

Η πιθανή συσχέτιση ανάμεσα στην έλλειψη σιδήρου και την τριχόπτωση απαιτεί περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί.


Τονίζεται δε ότι καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις σοβαρής απώλειας των μαλλιών.

 

Το Τεστ Βιολογικού Ιστού Μαλλιών επιτρέπει την εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης του ασθενούς. Η περιεκτικότητα σε σίδηρο στα μαλλιά είναι ένας καλός δείκτης της ποσότητας του σιδήρου στον οργανισμό.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εκάστοτε θεραπεία πρέπει να χορηγείται από τον θεράποντα ιατρό σε κάθε ένα ατομικά, ανάλογα με την περίπτωση του.

 

Πηγή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16635664

Γράψου στο Newsletter μας

Επικοινωνία

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Credit Cards