Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies!

Επίλεξε «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερες πληροφορίες»

Αποδοχή
0
StartUPper Awards 2017

Συχνές Ερωτήσεις

 

1.Γιατί να κάνω τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Γιατί σου παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίσεις βιοχημικά προβλήματα, όπου τα επίπεδα των ιχνοστοιχείων είναι υψηλά. Σε περίπτωση χρόνιων διαταραχών, είναι δυνατή η ανίχνευση της τοξικότητας των μετάλλων, η οποία μπορεί να είναι ο λόγος που προκαλείται η διαταραχή. Βοηθά επίσης στην ανίχνευση χρόνιων διαταραχών που θα εμφανιστούν μετά από χρόνια. Είναι η ιδανική έξεταση για πρόληψη. Μπορεί να προσδιορίσει ποιά μέταλλα απορροφώνται καθημερινά στο σώμα σου, και σε χρόνια βάση, χωρίς εσύ να γνωρίζεις την ύπαρξή τους, καθώς και την τοξικότητα που δημιουργούν στο σώμα σου. Για παράδειγμα, το νερό σε αρκετές περιπτώσεις έχει μόλυβδο και υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα που είναι επικίνδυνα για την υγεία σου. Για να μάθεις ποιά είναι η σωστή διατροφή για εσένα. Εκτός από βαρέα μέταλλα μπορούμε να δούμε το επίπεδο των ιχνοστοιχείων και είναι δυνατό να διακρίνουμε τις ελλείψεις ή το πλεόνασμα τους. Με αυτά τα στοιχεία θα μπορέσεις να κατανοήσεις κάποιες τάσεις του οργανισμού σου, όπως π.χ. η ανεπάρκεια σε χρώμιο, αυξάνει την επιθυμία για γλυκά και υδατάνθρακες. Με αυτη την εξέταση μπορούμε να δούμε το επίπεδο της απορρόφησης των διάφορων ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό σου σε μεγάλη χρονική διάρκεια.
2. Μπορούν συμπληρώματα διατροφής να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενειών;
Όχι. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλλα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενειών. Ο γιατρός σου μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα του τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) ως μία συμπληρωματική εξέταση, ώστε να έχει κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την κατάσταση της διατροφής σου, συνιστώντας παράλληλα κλασσικές μεθόδους θεραπείας.
3. Μπορεί η διατροφική κατάσταση ενός ασθενούς να βασιστεί στο τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Ναι. Βασισμένοι σε σχετικές μελέτες και στην εμπειρία του συνεργαζόμενου με εμάς εργαστηρίου (πάνω από 250 χιλιάδες αναλύσεις), πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι μία από τις καλύτερες διαγνωστικές μεθόδους, που αξιολογούν την διατροφική κατάσταση των ασθενών. Έχοντας τα αποτελέσματα, προσπαθούμε να προσδιορίσουμε το μεταβολικό τύπο του ασθενούς και να συστήσουμε για αυτόν την καλύτερη διατροφή. Δίνουμε συμβουλές σχετικά με τη διατροφή και προτείνουμε ένα πρόγραμμα πρόσληψης των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τα συμπληρώματα διατροφής καθίστανται απαραίτητα στην εποχή μας, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπερβολικές δόσεις από θρεπτικά συστατικά σ’ ένα οργανισμό, είναι εξίσου επιβλαβείς όσο και η έλλειψη τους.
4. Μπορούν να διαγνωστούν ασθένειες με το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Όχι. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των στοιχείων του βιολογικού ιστού μαλλιού, μας δείχνουν την πορεία μέρους του μετασχηματισμού των ιχνοστοιχείων, που συντελείται στους μήνες που προηγούνται της κοπής των μαλλιών. Το δείγμα μαλλιών που εξετάζεται έχει μήκος 3 με 4 εκατοστά, και μεγαλώνει ένα εκατοστό ανά μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε έχουμε κατά μέσο όρο την εικόνα τμήματος του μετασχηματισμού των ιχνοστοιχείων από τους τελευταίους 3 με 4 μήνες. Ο μετασχηματισμός των ιχνοστοιχείων μας δείχνει τις νευροενδοκρινείς λειτουργίες, οι οποίες επηρεάζονται από αμέτρητους παράγοντες εσωτερικά και εξωτερικά από το σώμα.

Όταν μελετάμε τον μετασχηματισμό των ιχνοστοιχείων, παρατηρούμε μερικά φαινόμενα σε ορθομοριακό επίπεδο, για παράδειγμα το επίπεδο των βιοχημικών ισορροπιών στα κύτταρα του σώματος. Αυτές οι ισορροπίες μπορεί να οδηγήσουν σε μεταβολικές διαταραχές στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι, με το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών), είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε κάποια θέματα που αφορούν την υγεία του οργανισμού. Δεν υπάρχει καμία επίσημη βάση δεδομένων αναγνώρισης οποιασδήποτε ασθένειας, όπως αυτές αναγνωρίζονται από τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Το περιεχόμενο των πολλών βιοχημικών ενώσεων στο αίμα δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να αναγνωρίσει τη νόσο και να παρακολουθεί την πρόοδό της.
5. Είστε το εργαστήριο που κάνει το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Όχι. Η BetterMe Single Member P.C. δεν είναι εργαστήριο. Μέσα από την web-based platform “BetterMe” προωθούμε υπηρεσίες εργαστηρίου, συνεργαζόμενοι με διεθνώς αναγνωρισμένα εργαστήρια.
6. Ποια στοιχεία εξετάζουμε;
Τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών)

• Ιχνοστοιχεία
βάριο, βόριο, χρώμιο, κασσίτερος, ψευδάργυρος, φωσφόρος, γερμάνιο, ιώδιο, κοβάλτιο, πυρίτιο, λίθιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκός, μολυβδαίνιο, νικέλιο, κάλιο, σελήνιο, θείο, νάτριο, στρόντιο, βανάδιο, ασβέστιο, σίδηρος

• Τα τοξικά στοιχεία
αρσενικό, αλουμίνιο, κάδμιο, μόλυβδος, υδράργυρος
7. Πρέπει τα μαλλιά να είναι φρεσκολουσμένα πριν κοπεί το δείγμα για το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Ναι. Οποιοσδήποτε εξωτερικός παράγον που συσσωρεύεται στην επιφάνεια της τρίχας μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της ανάλυσης. H ανθρώπινη τρίχα επειδή είναι ανοιχτή στο περιβάλλον, πιθανόν οι ευρεθείσες τιμές συγκέντρωσης να οφείλονται στην ατμόσφαιρα, στην χρησιμοποίηση σαμπουάν, λακ κ.λπ. ακόμη και σε επαφή με χέρι επιβαρυμένο από χρήση κάποιων χημικών.
8. Πόσο πρέπει να είναι το μήκος του δείγματος;
Το δείγμα του βιολογικού ιστού που δίνεις για την ανάλυση, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 4 εκατοστά σε μήκος μετρώντας από το τριχωτό της κεφαλής. Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ.
9. Πόση ποσότητα δείγματος βιολογικού ιστού χρειάζεται;
Η ποσότητα του βιολογικού ιστού μαλλιού που χρειάζεται για την ανάλυση, είναι 200-300 mg (δηλαδή όσο ένα κουτάλι σούπας).
10. Μπορεί το δείγμα που θα σταλεί για ανάλυση να αποτελείται από βαμμένα μαλλιά ή μαλλιά που έχουν υποβληθεί σε περμανάντ ;
Όχι. Οι χημικές ενώσεις που υπάρχουν στις βαφές μαλλιών και στις λοσιόν για την περμανάντ μπορούν να επηρεάσουν τη σύνθεση των ιχνοστοιχείων της τρίχας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να μεταβάλλει τα αποτελέσματα της ανάλυσης.
11. Εφόσον έχω βάψει ή έχω κάνει περμανάντ στα μαλλιά μου, πόσο καιρό πρέπει να περιμένω, ώστε το δείγμα να είναι κατάλληλο για την ανάλυση των ιχνοστοιχείων;
Μπορείς να προγραμματίσεις το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών), λίγο πριν το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Εφόσον έχεις βάψει ή έχεις κάνει περμανάντ στα μαλλιά σου, θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες, πριν να κόψεις το δείγμα. Θα πρέπει να στείλεις μόνο το φυσικό κομμάτι του βιολογικού ιστού για την ανάλυση, το οποίο δεν είναι καλυμμένο με χημικά βαφών και λοσιόν περμανάντ. Επειδή το δείγμα δεν χρειάζεται να είναι παραπάνω από 200-300 mg (όσο ένα κουτάλι της σούπας) συνολικά, μπορείς σε συνεννόηση με τον κομμωτή σου, να αφήσεις κάποια σημεία στο πίσω μέρος της κεφαλής άβαφα ή χωρίς περμανάντ έτσι ώστε να κάνεις την εξέταση.
12. Αν δεν έχω αρκετά μαλλιά, μπορώ να κάνω το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα νύχια για την ανάλυση των ιχνοστοιχείων, καθώς είναι δυνατό να εκτιμηθεί ο μετασχηματισμός των ιχνοστοιχείων του οργανισμού και από τον ιστό του νυχιού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στην ανάλυση του βιολογικού ιστού μαλλιών.

Επιπλέον, είναι καλό να έχουμε και την ανάλυση των ιχνοστοιχείων των ούρων εντός 24 ωρών, καθώς συμπληρώνει την ανάλυση του ιστού των νυχιών.

Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
13. Ποια ποσότητα ιστού νυχιών είναι επαρκής για την ανάλυση;
Η ιδανική ποσότητα ιστού νυχιών που πρέπει να δοθεί για ανάλυση είναι περίπου 100 mg (ένα κουταλάκι του γλυκού). Κατάλληλα είναι μόνο τα νύχια των χεριών. Πρέπει να έχουν κοπεί από όλα τα δάκτυλα και των δύο χεριών. Πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς κάποιο βερνίκι ή άλλες ουσίες.

Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
14. Πότε καταβάλλεται η πληρωμή για το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Η πληρωμή καταβάλλεται με την παραγγελία σου. Παρέχεται εναλλακτικά και η δυνατότητα πληρωμής μέσω αντικαταβολής.
15. Μπορεί να γίνει τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) σε μικρά παιδιά;
Ναι. Μπορεί να γίνει τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) σε παιδιά από 3 ετών και άνω.
16. Σε πόσο χρονικό διάστημα μετά την κοπή του δείγματος, αποστέλλεται το δείγμα στο εργαστήριο για το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών);
Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ιχνοστοιχείων της τρίχας αφορούν την περίοδο κατά την οποία το δείγμα μεγάλωνε. Εάν η διατροφή και ο τρόπος ζωής σου δεν έχουν αλλάξει, και εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει συμπληρώματα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της ανάλυσης, τότε το δείγμα της τρίχας που έχει κοπεί μπορεί να αποσταλεί μέχρι και δύο εβδομάδες αργότερα.
17. Σε πόσο καιρό μπορώ να πάρω τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου;
Η εξέταση των ιχνοστοιχείων και των βαρέων μετάλλων, δεν αποτελεί εξέταση ρουτίνας και συνήθως διεξάγεται σε εργαστήρια αναφοράς.

Τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα έως και 25 εργάσιμες ημέρες, από την ημέρα της λήψης του δείγματος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα λείπει κάποιο στοιχείο, όπως το δείγμα, το σχετικό ερωτηματολόγιο και η επιβεβαίωση της πληρωμής.

Η αποστολή των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας (www.better-me.gr)
18. Γιατί προτιμάμε το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) και όχι το αίμα για την ανάλυση των ιχνοστοιχείων;
Η τρίχα είναι ένας από τους πιο ενεργούς ιστούς σε σχέση με το μεταβολισμό, και μας παρέχει συνεχείς πληροφορίες σχετικά με την μεταβολική δραστηριότητα του οργανισμού. Τα επίπεδα των στοιχείων στην τρίχα αντικατοπτρίζουν τα επίπεδα αυτών των ίδιων στοιχείων στους εσωτερικούς ιστούς. Η συγκέντρωσή τους δε, είναι πολύ υψηλότερη εκεί, από ότι στο αίμα και στον ορό του αίματος, και αυτό κάνει την εξέταση της τρίχας ευκολότερη. Η ανάλυση του αίματος και του ορού του αίματος δεν αντικατοπτρίζει την τρέχουσα συγκέντρωση των στοιχείων στον οργανισμό, εξαιτίας των ομοιοστατικών μηχανισμών που ρυθμίζουν το επίπεδο τους. Το πλεόνασμα των στοιχείων που είναι συσσωρευμένο στον οργανισμό είναι συχνά μη ανιχνεύσιμο στον ορό του αίματος, καθώς τα στοιχεία αυτά κινούνται από το αίμα στους ιστούς.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η εξέταση αίματος και το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) είναι πολύ διαφορετικές μορφές εξετάσεων. Κάθε εξέταση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Κάθε εξέταση πρέπει να χρησιμοποιείται κατάλληλα και να ερμηνεύεται σωστά για να έχει αξία.

Οι εξετάσεις αίματος παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα των ιχνοστοιχείων που κυκλοφορούν στο αίμα κατά το χρόνο της εξέτασης μόνο. Αυτή είναι μια "φωτογραφία" των ιχνοστοιχείων και δεν αντικατοπτρίζει την κυτταρική αξιοποίηση. Για παράδειγμα, αν έχετε μόλις φάει μια μπανάνα, η εξέταση αίματος μπορεί να δείξει ένα υψηλό επίπεδο καλίου, ακόμα κι αν το κυτταρικό επίπεδο σε κάλιο είναι εξαιρετικά χαμηλό. Το κάλιο είναι ένα ενδοκυτταρικό ιχνοστοιχείο, το οποίο σημαίνει ότι η πλειονότητα της ποσότητας καλίου παραμένει στο εσωτερικό του κυττάρου.

Το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) ιχνοστοιχείων είναι επωφελής μόνο ως μακροπρόθεσμη ανάλυση ιχνοστοιχείων για μια περίοδο τριών μηνών ή περισσότερο. Η τρίχα όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, είναι ένας από τους πιο μεταβολικά ενεργούς ιστούς του σώματος και δεν υπόκειται σε ομοιόσταση (συνεχείς αλλαγές για να διατηρήσει μεταβολική ισορροπία). Η τρίχα είναι μια απεκκριτική διαδρομή αλλά αποτελείται από κύτταρα. Ως εκ τούτου, το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) ιχνοστοιχείων μας παρέχει απεκκριτικές πληροφορίες καθώς και πληροφορίες για κυτταρική αξιοποίηση.

Το τεστ βιολογικού ιστού (Στοιχειακή Ανάλυση Μαλλιών) είναι συμπληρωματική εξέταση και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την εξέταση αίματος.
19. Πώς εκτίθεται κάποιος σε τοξικά μέταλλα;
Ο μέσος άνθρωπος εκτίθεται συνεχώς σε μια ποικιλία από τοξικές πηγές μετάλλων, όπως είναι η ρύπανση της ατμόσφαιρας, ο καπνός του τσιγάρου (κάδμιο), οι βαφές μαλλιών (μόλυβδος), τα υδρογονωμένα έλαια (νικέλιο), τα αντιιδρωτικά (αλουμίνιο), τα οδοντικά αμαλγάματα (υδράργυρος και κάδμιο), ο χαλκός και το αλουμίνιο από μαγειρικά σκεύη και τα καλλυντικά με βάση το μόλυβδο.

Οι περισσότερες εκθέσεις του πληθυσμού σε υπερβολικές συγκεντρώσεις μετάλλων, οφείλονται κυρίως στα αυξημένα επίπεδα των μετάλλων στο νερό και τα τρόφιμα, στα προϊόντα που χρησιμοποιούν ή στη μόλυνση εδάφους κοντά στις περιοχές που ζουν ή εργάζονται.

Ομάδες που εκτίθενται περισσότερο είναι οι αγρότες με τα φυτοφάρμακα, άτομα που καθαρίζουν μολυσμένες τοποθεσίες, οι εργάτες που παράγουν συγκεκριμένα προϊόντα (πχ μηχανικοί αυτοκινήτων που ασχολούνται με μπαταρίες) καθώς και τα άτομα των οποίων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη χρήση μετάλλων (πχ ο μόλυβδος που χρησιμοποιείται από τους τεχνίτες υαλογραφημάτων. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκατοντάδες πηγές που μπορούν να συμβάλουν στην ανισορροπία των θρεπτικών ουσιών και των δυσμενών μεταβολικών επιδράσεων.

Η τοξικότητα οφείλεται στην αντικατάσταση βασικών στοιχείων του οργανισμού από τα μέταλλα αυτά γεγονός που επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία διάφορων οργάνων.
20. Γιατί να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο, αφού από το δείγμα που θα σας δώσω, μπορείτε να πάρετε τις πληροφορίες για τον οργανισμό μου;
Το δείγμα περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση του οργανισμού σας, ωστόσο, το ερωτηματολόγιο παρέχει πληροφορίες για σας όπως: σύνδρομα και ασθένειες με κλινική διάγνωση, κληρονομικότητα, σωματικά & ψυχοσωματικά συμπτώματα, τρόπο ζωής και διατροφικές προτιμήσεις, έκθεση σε ανεπιθύμητους παράγοντες κ.α.

Με βάση την ανάλυση του δείγματος, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θα μας δώσετε μέσω του ερωτηματολογίου, θα είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τα πιο αξιόπιστα προσωποποιημένα αποτελέσματα.

 

Εάν έχεις περισσότερες ερωτήσεις παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας

Γράψου στο Newsletter μας

Επικοινωνία

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Credit Cards